espa

Λύσεις & Προτάσεις - FAQ

ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΑΣΒΕΣΤΗΣ.Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΩΣ "ΑΣΒΕΣΤΟΣ".ΕΝΑ ΥΛΙΚΟ ΧΙΛΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Ο "ΑΣΒΕΣΤΗΣ" ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΛΕΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ.ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΡΑ ΑΣΒΕΣΤΙΤΗ(CALCITE) ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ(Ca0) , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ "ΣΒΗΣΤΕΙ" (ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΜΕ ΝΕΡΟ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΔΡΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ(Ca(OH)2) Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΑΣΒΕΣΤΗΣ.


ΑΛΛΑ ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΜΕ ΑΣΒΕΣΤΗ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΑΣΒΕΣΤΗΣ , ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ.ΤΟ 88% ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟΥ ΑΣΒΕΣΤΙΤΗ (CALCITE-CaCO3) ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΟΡΥΚΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ:

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΣΒΕΣΤΗΣ Η ΑΣΒΕΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΣΤΟ ΣΟΒΑΤΙΣΜΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΡΩΜΜΑΤΑ.ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΦΟΡΑ.

ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ

Η ΚΥΡΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΣΒΕΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΧΑΛΥΒΑ(ΣΙΔΗΡΟΣ-ΑΤΣΑΛΙ) ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΑΣ(ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ) ΟΠΟΥ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΟΥ ΜΕΤΑΛΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΜΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ "ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ" ΤΗΣ ΚΑΜΙΝΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΟΡΥΚΤΟΥ.ΕΠΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΒΕΣΤΗ ΠΑΡΑΓΩΝΤΑΙ ΦΩΣΦΟΡΟΣ , ΘΕΙΟ ΚΑΙ ΠΥΡΙΤΙΟ.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Ο ΑΣΒΕΣΤΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΙΖΩΝΤΑΙ ΜΕ ΑΣΒΕΣΤΗ) , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΣΑΝ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ ΑΣΒΕΣΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ ΕΩΣ ΚΑΙ 68% ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΩΝ.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΜΟΛΥΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΖΩΗΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΥΤΕΣ.ΕΠΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΕΙ ΤΑ ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΣΕ ΟΓΚΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΙΣΧΥΡΑ.
ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ

Ο ΑΣΒΕΣΤΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΡΙΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΕΝΤΩΝΑ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΑΣΒΕΣΤΗ ΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΣΟ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ.
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΕΥΡΕΩΣ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΒΕΣΤΗ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ BAKING POWDER ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ.Ο ΑΣΒΕΣΤΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΤΑ ΒΡΕΦΙΚΑ ΓΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΒΡΕΦΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.ΕΠΙΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΖΑΧΑΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΤΟΥ ΖΑΧΑΡΗΣ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.
ΓΕΩΡΓΙΑ

ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΟΞΥΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΛΟΓΩ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΑΣ.ΕΠΙΣΕΙΣ Η ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΕΣ ΔΙΝΕΙ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΣΤΡΕΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΡΑΝΑΠΑΥΣΗΣ ΑΥΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ 500% ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΖΟΩΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ , ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΜΗΣΗ-ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ(ΣΤΑΒΛΟΙ-ΣΤΑΝΕΣ).ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΣΒΕΣΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΙΑ.
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΡΤΙΟΥ

ΣΤΗΝ ΧΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΤΟΥ ΣΤΑ ΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ , ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ NaOH ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΥΠΟΥ Kraft.
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΕΡΑΜΕΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΥΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ , ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΥΡΙΜΑΧΩΝ ΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΒΛΩΝ.
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΗΜΙΚΩΝ

ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΟΔΑ.ΕΠΙΣΕΙΣ ΧΡΩΜΜΑΤΑ , ΛΕΥΚΑΝΤΙΚΑ(ΚΥΡΙΩΣ ΣΚΟΝΕΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΑΛΑΤΩΝ(ΠΛΑΣΤΙΚΑ).
ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

ΤΑ ΑΝΤΙΟΞΙΝΑ ΧΑΠΙΑ , ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΣΒΕΣΤΗ.ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΠΙΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΓΑΛΑΤΑ , ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ , ΚΡΕΜΕΣ , ΒΟΥΤΗΡΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΤΟ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝ ΑΣΒΕΣΤΙΟ.ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΕΠΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ  ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΛΥΝΤΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ , ΚΥΡΙΩΣ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ.
ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΑΦΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ , ΜΕΓΑΛΑ ΚΤΗΡΙΑ , ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΤΛΠ.ΕΠΙΣΕΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΑΝ ΑΣΦΑΛΤΙΚΟ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΡΑΝΗ ΣΕ ΜΕΡΗ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ(ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ , ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ).
ΕΝΑ ΥΛΙΚΟ ΧΙΛΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Δομικά Υλικά Κρητικού

Όπως κάνουμε από το 1958, επικοινωνήσετε μαζί μας και θα βρούμε μαζί τις λύσεις που ταιριάζουν στις ανάγκες σας και μάλιστα σε ανταγωνιστικότατες τιμές.

epanek

Επικοινωνία

Λ. ΦΥΛΗΣ ΘΕΣΗ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Τ.Κ. 13341

Τηλ: 2102475540

Email: domika.ylika.kritikoy.epe@gmail.com

Ακολουθήστε μας