ΤΑ ΑΔΡΑΝΗ ΥΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ.ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΞΟΡΥΧΘΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ.

  • ΑΜΜΟΣ:Η ΑΜΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΤΙ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ ΣΤΑ ΧΤΙΣΗΜΑΤΑ,ΣΟΒΑΤΙΣΜΑΤΑ,ΓΕΜΙΣΜΑΤΑ ΔΑΠΕΔΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΟΛΛΥ ΚΑΛΑ ΤΡΙΜΕΝΟ ΒΡΑΧΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΜΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ.

  • ΧΑΛΙΚΙ:ΤΟ ΧΑΛΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΒΡΑΧΟΣ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΚΟΜΑΤΙΑ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 2-4 ΠΟΝΤΟΥΣ.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΓΚΡΟ ΜΠΕΤΟΝ.

  • ΓΑΡΜΠΙΛΙ:ΤΟ ΓΑΡΜΠΙΛΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΧΑΛΙΚΙ ΑΠΛΑ Η ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ 1-2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ.

  • ΡΙΖΑΚΙ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ:ΤΟ ΡΙΖΑΚΙ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΓΑΡΜΠΙΛΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΟΠΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟΕΙΔΩΝ ΟΠΩΣ Π.Χ. ΠΛΑΚΕΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ,ΤΣΙΜΕΝΤΟΛΙΘΟΙ ΚΤΛΠ.

  • ΜΑΡΜΑΡΟΣΚΟΝΗ:Η ΜΑΡΜΑΡΟΣΚΟΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΜΕΝΟΣ ΒΡΑΧΟΣ ΜΑΡΜΑΡΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΟΒΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΒΕΣΤΗ ΔΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΜΗ ΑΠΟΡΟΦΗΣΗΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΣΟΒΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΗ ΕΠΙΦΑΝΙΑ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΒΑΨΙΜΟ.

  • ΡΙΖΑΚΙ ΜΑΡΜΑΡΟΥ:ΤΟ ΡΙΖΑΚΙ ΜΑΡΜΑΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΜΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΡΙΖΑΚΙ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΜΑΡΜΑΡΟ.Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΡΙΖΑΚΙ ΜΑΡΜΑΡΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΟΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ "ΑΡΤΙΦΙΣΙΕΛ" ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΩΣ "ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ" ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΙΧΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΤΟΝΟ ΣΤΟ ΟΙΚΗΜΑ.

  • ΑΣΒΕΣΤΗΣ:Ο ΑΣΒΕΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΤΗΣ ΤΩΝ ΚΟΝΙΑΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΚΟΛΛΑΝΕ.ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΩΜΕΝΗ ΠΕΤΡΑ ΣΕ ΚΑΜΙΝΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΠΑΧΥΡΕΥΣΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ.ΕΠΙΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΙΑΒΡΟΤΙΚΟΣ ΓΙ`ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΥΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΒΕΣΤΗ.

  • ΑΜΜΟΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ(ΠΟΤΑΜΟΥ):Η ΑΜΜΟΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΜΜΟΣ ΠΟΥ ΕΞΟΡΥΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΜΟΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΩΝ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΩΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΠΟΡΟΦΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΓΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΩΡΥΞΗ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΛΕΩΝ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΣΤΑ ΣΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΣΑΚΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΡΟΦΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΥΜΑ ΒΕΒΑΙΑ.