ΤΟ ΠΟΡΟΜΠΕΤΟΝ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΦΑΜΠΛΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΙΧΟΠΟΙΕΙΑΣ.ΟΥΣΙΑΤΙΚΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΠΛΟΚ ΑΠΟ ΕΛΑΦΡΥ ΜΠΕΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΥΨΕΛΩΤΟ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟ ΑΠΟ ΕΞΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΤΙΣΤΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΤΟΙΧΟΠΟΙΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΤΛΠ.

ΤΑ ΠΡΟΤΕΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥΒΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ:

  1. ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ:ΤΟ ΠΟΡΟΜΠΕΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΒΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΒΛΑ ΔΕΝ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΕΛΕΤΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ "ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ" ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ `99.
  2. ΜΟΝΩΣΗ:ΤΟ ΠΟΡΟΜΠΕΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΞΤΡΑ ΜΟΝΩΣΗ ΟΠΩΣ ΤΑ ΤΟΥΒΛΑ.ΕΠΙΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΩΜΕΝΟΙ ΚΙ ΕΤΣΙ ΚΛΕΙΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΗΧΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΤΑΙ ΘΕΡΜΙΚΑ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΚΙ ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ (ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΙ ΕΓΩ),ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΠΑΙΝΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΙΖΕ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥΣ. ΓΙ`ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΔΙΑΒΑΖΩΝΤΑΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ Ε.Μ.Π. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ Ε.Μ.Π. ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΡΑΔΙΟΚΥΜΑΤΩΝ.Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:"ΕΙΚΑΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΥΨΕΛΩΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ".
  3. ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ:ΤΟ ΠΟΡΟΜΠΕΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΑΥΣΤΟ,ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΤΟΥΒΛΑ ΑΛΛΑ Η ΜΟΝΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΒΛΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΦΛΕΚΤΗ,ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ.
  4. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ:ΤΟ ΠΟΡΟΜΠΕΤΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΜΠΛΟΚ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΟΒΩΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΙΟΝΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΟΛΥΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΛΛΑ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΝΕΡΟ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΥΒΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΥΣΗ.ΕΤΣΙ ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ  Η ΕΙΔΙΚΗ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΥΣΤΡΙ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΟΛΛΑΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΥΝΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΤΩ,ΕΧΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΛΟ ΜΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΜΠΑΖΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΚ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΡΟΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΤΟΙΧΟΠΟΙΕΙΑΣ.
  5. ΤΑΧΥΤΗΤΑ:ΤΑ ΜΠΛΟΚ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΡΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ "ΘΥΛΗΚΩΝΟΥΝ" ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΤΙΣΤΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΟΥΒΛΑ.ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΧΤΙΖΩΝΤΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΥΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΜΟΝΩΣΗ ΤΟΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΤΙΣΗΜΑΤΟΣ.
  6. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ:ΤΟ ΠΟΡΟΜΠΕΤΟΝ ΣΑΝ ΥΛΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΒΛΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΩΣΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΩΝΤΑΙ ΤΑ ΤΟΥΒΛΑ ΤΟΤΕ ΤΑ ΤΟΥΒΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ.ΕΠΙΣΕΙΣ ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΜΙΣΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΑ ΤΟΥΒΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΤΟΥ Ι.Κ.Α. ΤΟΤΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΟ.ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.ΤΟ ΠΟΡΟΜΠΕΤΟΝ ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΕΙΟ ΤΟΙΧΟ ΕΤΣΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟΙ ΣΟΒΑΔΕΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΡΩΣΗΣ ΜΑΡΜΑΡΟΥ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ 6ΧΙΛ. ΣΟΒΑ(ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΛΟΓΩ ΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ) ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ.ΕΠΙΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΒΑΤΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΕΙΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΝΑ ΣΤΟΚΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΨΟΥΜΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ, ΟΠΟΤΕ ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.ΤΑ ΜΠΛΟΚ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΤΙΚΗ ΔΟΜΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΣΚΕΛΕΤΟΥ ΑΠΟ ΜΠΕΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 2 ΟΡΟΦΟΥΣ.ΕΑΝ ΔΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΕΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΤΟΙΜΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΤΗΣ YTONG ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΜΙΣΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ.
  7. ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ:ΤΟ ΠΟΡΟΜΠΕΤΟΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥΒΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΔΙΑΣΠΩΜΕΝΑ ΠΛΗΡΩΣ.Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΜΟΝΩΣΗ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΙΧΟΠΟΙΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΒΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΣΠΑΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ.
  8. ΠΡΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ:ΤΟ ΠΟΡΟΜΠΕΤΟΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΜΠΛΟΚ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΗΚΟΥΣ 60cm. ΥΨΟΥΣ 25cm. ΚΑΙ ΠΛΑΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ.ΤΟ ΕΥΡΩΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ 5cm. ΕΩΣ 30cm. ΑΝΑ 2,5 cm.(5-7,5-10-12,5-15Κ.Τ.Λ.Π.).ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΠΑΧΟΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ,ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΕΙ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.

ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΧΤΙΣΤΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3.000.000 Μ2 ΜΕ YTONG BLOCK ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ALFABLOCK ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ Μ2 ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ LINK ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ GALLERY ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΟΙΚΗΜΑ ΜΕ YTONG ΧΩΡΙΣ ΣΚΕΛΕΤΟ ΑΠΟ ΜΠΕΤΟ: http://www.ytong.gr/properWayOfBuilding2/galleryYtong.html